Anketa a zároveň prieskum záujmu o takýto NP u registrovaných chovatelov na DF je ...čo je pozitívne a stojí za pozornosť ,že hlasujú veľmi úspešný chovatelia ,ale aj menej úspešný ...takže pretek je zaujímavý pre všetkých. Veľa chovateľov nemá založený účet a nehlasuje ,alebo je to im jedno pravdepodobne ....Anketa je dobrovoľná k hlasovaniu prehľadná počtom hlasujúcich. Treba uznať, že to bola výborná myšlienka vytvoriť túto anketu a aj ďalšie ankety.Takto je dobre vedieť aj názor chovateľov ,čo by chceli mať v pripravovaných podmienkách MS 2026-29 a NP. V roku 2023 SZ usporiadal pri príležitosti 100. vyročia pretek HAMM ,,100" účasť na tomto preteku bola celoslovenská 566 chovateľov 3669 nasadených holubov veľmi pekné čislo škoda ,že sa nevytvorila tradícia pokračovať ďalej takýmto pretekom od SZ . Dúfam, že to ešte terajšie prezidiúm SZ podporí tento návrh aj keď v ankete NP sa vyjadrili ani nie polovica členov ..... samozrejme bez urážky nechcem nikoho uraziť pozn. t.j. ich vec a je to dobrovoľné s pozdravom Letu Zdar !!!
Autor: Milan Blahovský
Aký typ preteku ako "národný" pretek by ste požadovali po vašich funkcionároch schváliť na najbližšom zjazde SZ CHPH ?
Celkom hlasovalo: 143 používateľov
Anketa končí: 28.02.2026 23:59 (o 1 mesiac)
Môj osobný názor ,možno sa niekoľko starších chovateľov pridá. Roky sme lietali jeden NP od r.1954 napr. OZ CHPH Prešov Schwerin /Wismar/ ale aj Kiel .Všetko bolo zo smeru SZ kde sú rozdiely KM relatívne najmenšie v rámci Slovenska. Napr, Schwerin cca,NR765km,PP990,ZA710,PO850,KE870,MI900,SE700,KN820km a pod. Kiel by som zatiaľ vynechal nakoľko si myslím že momentálne nateraz asi PH na našich holubníkoch nie je veľa/skôr málo/. S takého smeru sa dá rozdeliť Slovensko do dvoch pásiem a to do 800km a nad 800km.
Vladislav, hlasovanie je tajné a tak ťažko porovnať realitu v lete zo snami dnes. Ale vieš ako sa hovorí, že nemému decku ani vlastná mať nerozumie a ak teda chceme mať aký taký obraz o uvažovaní chovateľov , je dobré si urobiť prieskum, kde sa chovatelia skryjú za svoj názor. Napokon ani predvolebné preferencie strán v prieskumoch sa napokon vo voľbách netrafia, ale čosi naznačia.
Len si pozrime koľko toho si odhlasujú chovatelia po oblastných konferenciách a napokon ani sami nevedia za čo hlasovali a nedodržia to....
Milan, "skúšobne otestujeme", niektorí chovatelia už to chcú považovať za hotovú vec ako návrh na rozhodnutie prezídia ale nezabúdajme na skutočnosť, že dnes sú holubníky plné a skoro každý je hrdina pri vyjadrovaní sa k nasadzovaniu holubov k blížiacej sa pretekovej sezóne, v polovici pretekov mnohí svoje rozhodnutia menia. Bolo by zaujímavé ak by sa podľa skúšobného hlasovania rozhodlo porovnať hlasovanie chovateľa a skutočnosť jeho nasadenia holubov, som presvedčený, že sa nájdu chovatelia, ktorí vyhodnotia hlasovanie a skutočnosť nasadzovania
Áno Peter, hlas tvoj bude ako hlas boží..., si v zozname hlasujúcich, ten zoznam neukazuje kto ako hlasoval, takže sa nemusia chovatelia obávať, že ich ktosi bude kritizovať za názor. Sám som zvedavý či sa podarí dostať názor aspoň od 300 chovateľov...
Neviem prečo mi moje hlasovanie neregistrovalo, už je to OK?
Peter Matalík , hlas ľudu...., bude vyslyšaný, až klikneš na to čo by si chcel ako NP , rovnako Jožo Brzý. Netreba to komentovať, ale názor sa prejaví a zapíše po kliknutí na otázku. Vaše mená totiž chýbajú v zozname hlasujúcich a tak išli iba do vetra...
Nad 800 km, Aachen.
Ako sa hovorí .Hlas ľudu,hlas boži!Len aby bol "vyslyšaný"!
No mám obavu , že kým sa my holubari dohodneme,tak sa už bude dať lietať len z Moskvy.Ale som zvedavý na rozumnejšie návrhy samozrejme.
Nad 800km pre cele SK
Vážení chovatelia členovia SZ vytvorená anketa tu na DF je veľká možnost sa vyjadriť každému jednému členovi SZ ..... Chcem Vás požiadať o čo najväčšiu účasť v tejto ankete hlasujú pozn.len registrovaný členovia na DF....tak šup šup registrovať sa 😀...... aktívnych členov na SZ je nas cca 2500 ak by cca min.1000 členov .....vyslovilo svoj názor tak SZ prezídium tu anketu bude brať vážne a navrhne zjazdu SZ schváliť takýto pretek preto Vás žiadam zahlasujte na výber sú 3 možnosti s pozdravom
Skúšobne testujem formu prieskumu záujmu chovateľov o účasť v rozličnom pohľade na národný pretek...